Pošalji nam vijest
Već sada virtuozi svoje struke!
Već sada virtuozi svoje struke!Već sada virtuozi svoje struke!Već sada virtuozi svoje struke!Već sada virtuozi svoje struke!Već sada virtuozi svoje struke!Već sada virtuozi svoje struke!Već sada virtuozi svoje struke!Već sada virtuozi svoje struke!Već sada virtuozi svoje struke!Već sada virtuozi svoje struke!Već sada virtuozi svoje struke!Već sada virtuozi svoje struke!Već sada virtuozi svoje struke!Već sada virtuozi svoje struke!Već sada virtuozi svoje struke!Već sada virtuozi svoje struke!Već sada virtuozi svoje struke!
Već sada virtuozi svoje struke!
Objavljeno: 20-12-2017

Na ovogodišnjem 11. Božićnom sajmu u Otočcu predstavili su djelić svojih aktivnosti i učenici 4. razreda zanimanja šumarski tehničar te 3. i 4. razreda zanimanja ekonomist Srednje škole Otočac.

Rasporedili su se na tri štanda i predstavili aktivnosti 4 fiktivne tvrtke koje posluju u virtualnoj stvarnosti školskog redovnog predmeta Vježbenička tvrtka i rezultate božićne radionice u sklopu izvannastavnih aktivnosti eko-škole.  

Vježbenička tvrtka, koju vodi prof. Gordana Žubrinić s učenicima 3. i 4. razreda ekonomista, trenutačno je na 'tržištu' s 4 tvrtke: Kaldi (prodaja i distribucija kave, čajeva i začina), Aquagac (prodaja i distribucija vode), Gačanka (prodaja i distribucija autohtonih proizvoda) i Web design (proizvodnja web stranica, reklama, logotipa, natpisa na majicama).

Sve četiri tvrtke predstavile su svoje poslovanje u svim segmentima s obiljem popratnih marketinško-dizajnerskih rješenja, a koliko su u tome bili ozbiljni i temeljiti najbolje govore stvarne poslovne ponude koje su na sajmu dobili od potencijalnih partnera, primjerice, narudžbu za 5o kg kave Kaldi! Reklamirajući tvrtke i njihove 'proizvode' učenici su izlagačima i posjetiteljima prvog dana sajma skuhali i podijelili (besplatno, naravno) više od 8 litara kave (Kaldi) i 18 litara čaja ili vode (Aquagac). Također su podijelili mnoštvo primjeraka reklamnih brošura za svoje fiktivne tvrtke, prospekata i vizitki, a na platnu je cijelo vrijeme projicirana ponuda tvrtke Web design.

Tako su ekonomisti doista na pravi način pokazali koliko su vrijedni, sposobni i kompetentni danas-sutra raditi prave poslove u stvarnom ekonomsko-tržišnom i gospodarsko-turističkom sektoru.

Na sajmu su predstavljeni i rezultati školske božićne radionice koje su s učenicima 4. razreda šumara i ekonomista vodile prof. Ivana Jergović i prof. Manja Kostelac-Gomerčić uz potporu razrednika prof. Augustina Jelušića i knjižničarke Ankice Babić. Ta je radionica bila logičan produžetak dva manja projekta iz programa eko-škole: Lavanda iz školskog vrta i Reciklirana smreka. Božićne ukrase i poklone učenici su izradili isključivo od prirodnih materijala iz školskog vrta, od lavande, grančica smreke, češera, božikovine, uz dodatak pokoje kuglice, šljokice ili mašnice, a u završnici su pridodali i aranžmane sa svijećama od pčelinjeg voska.

Tako su šumarski tehničari pokazali zavidnu razinu nadogradnje programa šumarstva kreativnim zamislima kako još ekološki i korisno upotrijebiti drvo te su se znali savršeno uklopiti u sajamske trendove. Doista tim učenicima, i ekonomistima i šumarima, treba čestitati na uloženom trudu i snalaženju.

I oni sami su jako zadovoljni sudjelovanjem na Božićnom sajmu, cjelokupnim ozračjem manifestacije, ponudom, ugođajem i mogućnostima koje pruža, te su svakako u interaktivnoj dinamici sajma stekli i neka nova korisna iskustva i znanja.

 

I.B.

Foto: I.B./I.K./M.O./M.K.G.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom
Novalja.coom

Pratite nas na:
Naši partneri:
Linkovi:
Ustanova za razvoj Senja
TZ Senj » NP sjeverni velebit
NEDA Senj
www.lastminute-hr.com