Lika nekretnine

Foto Klub „Tražilo“ iz Senja i Foto Klub Otočac potpisali su sporazum o suradnji

Objavljeno: 12.03.2018

SENJ - Dana 11. ožujka 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između Foto kluba „Tražilo“ iz Senja i Fotokluba Otočac.

Sve je krenulo kada se Otočki fotograf Milan Krznarić učlanio u senjski Foto klub „Tražilo“ te time započeo veoma angažirano i aktivno djelovanje u klubu. Od samih početaka njegova članstva moglo se vidjeti koliko se zalaže za rad te aktivno doprinosi provođenju svih planova kluba bez obzira na daljinu prebivališta člana i djelovanja kluba.. Ubrzo M. Krznarić u svojem gradu pokreće Fotoklub Otočac te je postavljen za predsjednika istog. Ono što je bitno za naglasiti da ga, uz svoje poslovne i osobne obveze, niti taj angažman u novoosnovanom klubu nije spriječio da u senjskom klubu bude još aktivniji, pa čak i pripomogne da klub pregrmi sve probleme koji su ga snašli. Svakako je bio bitan oslonac u ponovnom aktiviranju kluba u svojem djelovanju te su mu ostali članovi itekako zahvalni. Nakon povlačenja još dva člana „iz svojih redova“ u senjski klub, složili smo se da se radi o izuzetno dobroj povezanosti dvaju klubova te je to otvorilo puno mogućnosti za daljnju suradnju i dodatno poboljšavanje odnosa.

U jesen 2017 godine ostvaren je susret dvaju klubova u gradu Otočcu te uz druženje dogovoreni osnovni planovi suradnje te plan potpisivanja sporazuma o suradnji dvaju klubova.
Nakon nekoliko odrađenih sastanaka, članovi „Tražila“ su se usuglasili da je vrijeme da se uzvrati poziv na susret i druženje Fotoklubu Otočac, te ujedno i potpiše Sporazum.

Na uzvratnom susretu uz potpise dvaju predsjednika i ugodno druženje postavljeni su planovi za suradnju. Uz ostale planove kao što su organizacija izložbi, edukacije vezane za fotografiju, dječjeg foto kampa... jedan konkretan je bitno za naglasiti, a to je susret fotografa za 2019. godinu koji će imati zadatak promociju, ne samo grada Senja i grada Otočca, nego i čitave Ličko – senjske županije.

„Neizmjerno mi je drago da su dečki iz Otočca toliko zainteresirani za članstvo u našem klubu te moram napomenuti kako naš senjski Foto klub „Tražilo“  ima osam članova koji nisu naši sugrađani.. Tri su iz Otočca, a pet ih trenutno živi u inozemstvu a rodom su iz okolice Otočca. Iz toga je i izašla ovolika povezanost naših klubova te je ovaj sporazum samo potvrda jednog čvrstog prijateljstva. Važno je reći i kako ovaj sporazum mnogo znaći i za promociju našeg grada Senja jer time odnosimo mnoštvo fotografija našeg grada u unutrašnjost županije, a također donosimo u sam grad i ljepote unutrašnjosti naše Ličko – senjske županije.“ – Davor Čorić, predsjednik Foto kluba „Tražilo“ iz Senja.

  Zoran Pika Hapčo

Novalja.coom
Novalja.coom