Lika nekretnine

Spirit of Geronimo pobjednik 26.Senjske regate

Objavljeno: 23.07.2018

Akvatorij ispred senjske luke ovaj su vikend dodatno krasila jedra jedrilica koje su sudjelovale u Senjskoj jedriličarskoj regati za klasu Krstaš, te svojom atraktivnošću privlačile poglede i domaćih, ali i stranih posjetitelja.

Regatu su 26.put po redu organizirali članovi Jedriličarskog kluba Senja ,a ove godine na regati je snage odmjerilo 15 jedrilica sa preko stotinu članova posade, mahom sa Kvarnera i Istre s tim da se plovilo jedno jedrenje i kraći plov radi slabog vjetra. Međutim, što je najvažnije svi su regatu uspjeli završiti, s tim da se regata boduje se za kup Hrvatskog primorja.

Natjecanje je općenito bilo dobro organizirano kako na moru, tako i na kopnu, a upravo gostoprimstvo i briga o natjecateljima i njihovim plovilima čine senjsku regatu popularnom među ljubiteljima jedrenja. Na zajedničkom druženju nakon regate jedriličari su nagrađeni prigodnim nagradama, a ukupni pobjednik kao najbrži brod bio je Spirit of Geronimo iz Jedriličarskog kluba „3.Maj“iz Rijeke.

Na licima nautičara vidjelo se zadovoljstvo, a to nam je najvažnije i daje bam snagu za organizaciju slijedeće regate, izjavila je nakon jedrenja predsjednica kluba Nikolina Šimunović koja je i otvorila regatu.

DP / ZPH

Novalja.coom