Lika nekretnine

Nije suncokretima lako ovih dana, nije

Objavljeno: 26.08.2018

OTOČAC – Ljudi misle da samo oni imaju pune vreće problema, muka, da samo njih zapadne kakva zdvojnost što i kako. Ali nije tako, velike muke mogu spopasti i, vjerovali ili ne – i suncokrete. Osobito one u Ličko-senjskoj županiji.

E sada, vi se pitate kakve muke mogu imati jedni suncokreti? Imaju sunce, okreću se za njim, tako je bilo i bit će, kuda sunce, tuda i oni. Može biti, ali što kad im se pojave dva sunca? Kuda onda? Kamo se okrenuti? Za kojim suncem svoj pogled uperiti? E to su već vražje dvojbe, s Božje strane svakako nisu.

Neki suncokreti se trzaju čas k jednom, čas k drugom suncu, a kako klate svojim glavama, tako im latice i lišće otpada, kao da ih je netko operušao. Ima i onih suncokreta koji su se usmjerili prema jednom suncu, pa kud puklo da puklo. Ni njima nije svejedno, što ako ono sunce kojemu su se priklonili odjednom zađe, nastupi mrak, a suncokreti ne vole mrak. Ima i onih suncokreta koji su uhvatili neku sredinu, između dva sunca, pa ni ovamo ni onamo, stameni „kano klisurine“. E takvi čekaju da vide koje će sunce opstati pa će se samo malo nakrenuti i biti suncokreti toga sunca.

I onda kad tko kaže kako je lako biti cvijet suncokret. Jest u mirnim i stabilnim vremenima, ali u promjenjivima, nije to nimalo lako, vjerujte.

I.B.

Novalja.coom