OTOČAC - Odjel za upravljanje kvalitetom Hrvatske gospodarske komore, kao dio Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom, organizira besplatnu dvodnevnu HACCP radionicu, koje će biti održana 20. i 21. rujna ove godine u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu.
Na radionici će sudionicima biti predstavljeni zakonodavni uvjeti u području sigurnosti hrane i objašnjene obaveze subjekata u poslovanju s hranom. U praktičnom će dijelu sudionici biti upoznati s načinima udovoljavanja zakonodavnim uvjetima, praktičnim primjerima iz prakse radi izrade ili kontrole usklađenosti vlastitih sustava upravljanja sigurnošću hrane temeljenih na HACCP načelima.
HACCP radionica je besplatna, a namijenjena je svim subjektima u poslovanju s hranom, voditeljima i članovima HACCP tima koji u praksi uspostavljaju, provode i održavaju sustav sigurnosti hrane kao zakonodavnu obavezu povezanu s odredbama Zakona o hrani te svima zainteresiranima koji na bilo koji način sudjeluju u provedbi tog zakonodavnog okvira u proizvodnji, preradi ili distribuciji hrane u prehrambenom lancu.
Rad se odvija u manjim grupama pa će, prema potrebi, nakon popune ovih grupa svi prijavljeni biti obaviješteni o datumu održavanja sljedeće HACCP radionice.
Voditelj HACCP radionice bit će Nevenka Gašparac, dr. vet. med.
M. K.