Lika nekretnine

U susret III. nacionalnom susretu obitelji u Solinu

Objavljeno: 07.09.2018

Udruga hodočasnika Gacke doline i brinjskog kraja „Sveti Rok“ iz Otočkog dekanata Gospićko-senjske biskupije osnovana je u travnju 2016. godine s ciljem promicanja općeg dobra svakog ljudskog bića i volonterskog rada, isticanja kršćanskih vrijednosti, produbljivanja vjere, organiziranja i provođenja hodočašća kao jedne od osnovnih pobožnosti uz molitvu, slušanje riječi Božje i intimnog susreta s Gospodinom.

Prethodnih godina hodočastili smo na mnoga marijanska i ostala svetišta Gospićko-senjske biskupije i domovine Hrvatske. Tako smo hodali od Otočca do Krasna, Senja, Udbine, Trsata, Marije Bistrice i Međugorja. Svrha naših hodočašća jest svjedočenje vjere u Boga, osobni susret s njime, prikazivanje molitava i žrtvi za nas, naše obitelji i bližnje, kao i sve one koje redovito nosimo u svojim srcima i molitvama. Na hodočašćima redovito odajemo počasti i poginulima u Domovinskom ratu.

Ove godine našu pozornost ima III. nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji, za koji ćemo dati žrtvu svojim hodom, molitvama i trpljenjem. Bez obzira što su u središtu naših molitava naše obitelji, kao i sve obitelji naše zemlje, nosimo sa sobom i naše duhovne i civilne vođe, naše bližnje, branitelje i pokojne. Molimo i za nova duhovna zvanja, nerođenu djecu, progonjene, napuštene i odbačene ljude te sav ostali narod naše Domovine. ​Na našem sedmodnevnom hodu, zahvaliti ćemo se Gospodinu što nas je pozvao na ovo hodočašće te za svaku milost koju nam je udijelio po svojoj ljubavi i dobroti.

Hodočašće 15 gacko-brinjskih hodočasnika počinje misom u subotu, 8. rujna 2018., u 7 sati u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu.

 

M.J./M.K.G.

Foto: smn.hr, hu-benedikt.hr

Novalja.coom