Lika nekretnine

Medvjedići i sve oko njih

Objavljeno: 09.09.2018

KUTEREVO - Utočište medvjeda u Kuterevu puno je posjetitelja iz Italije, Njemačke, Francuske, ne samo iz stranih zemalja već i iz domovine, iz Zagreba, Zadra, Daruvara, Ogulina, ma ne zna se otkuda sve ne. Ne možeš proći cestom, a ako se automobilčićem i probiješ, toliko je svijeta da se do ograđenih prostora za medvjede jedva i probiješ.

A medvjedi ne miruju, igraju se, i veliki i oni manji. Iako to nama izgleda poput igre, možda i nije igra, možda je iskazivanje određene doze agresije. Čini se da ih toliki svijet pomalo iritira, uzbunjuje i uzbuđuje, ta divlja marva bi htjela malo svoga mira. A na sve strane graja, vika, podvikivanje i podcikivanje, kakofonija različitih zvukova. Jedva ljudima izdržljivo, a kamoli medvjedima. Ili se to sve nama tako čini.

Suvenira na sve strane, trguje li se trguje, prodaje li se prodaje, kupuje li se kupuje, a sve se računa – bez računa. Zanimljivo!

Volonteri su posvuda, neki nešto razumiju, neki ništa ne razumiju. Ne samo od jezika, već i od tradicije koju tamo na info-punktovima predstavljaju. Vjerojatno računaju da će malotko što priupitati, tražiti kakvo objašnjenje. Na mah sve djeluje pomalo otužno, onako površno, tek tako, glavno da se novac vrti…

I.B.

 

Novalja.coom