Lika nekretnine

Otvoren EU natječaj Internacionalizacija poslovanja MSP – Faza 2

Objavljeno: 18.09.2018

OTOČAC - Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je EU natječaj Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – Faza 2, doznajemo u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Otočac.

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima kako bi se ojačala međunarodna konkurentnost olakšavanjem predstavljanja njihovih proizvoda ili usluga međunarodnoj poslovnoj zajednici u inozemstvu i uvođenja proizvoda na novo, inozemno tržište te povećanja mogućnosti poslovne suradnje s inozemnim partnerima.

Cilj je poziva povećati sposobnost hrvatskoga gospodarstva za sudjelovanje na globalnim tržištima te pridonijeti povećanju udjela MSP-ova u ukupnom izvozu roba i usluga poboljšanjem uvjeta za njihov rad u međunarodnom okružju.

Dodijeljenim bespovratnim sredstvima sufinancirat će se projektne aktivnosti koje uključuju sudjelovanje na međunarodnim sajmovima ili poslovnim susretima (B2B) izvan Hrvatske te istraživanje inozemnog tržišta za plasman proizvoda na novo tržište izvan Hrvatske.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 100.000 kuna, a najviši iznos je 1,000.000 kuna, pri čemu je intenzitet potpore za mikro i mala poduzeća 85 posto, dok za srednja poduzeća intenzitet iznosi 65 posto prihvatljivih troškova. Potpora dodijeljena po ovom pozivu smatra se potporom male vrijednosti i dodjeljuje se putem OP Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva s rokom za podnošenje projektnih prijedloga od 30. listopada 2018. do 29. lipnja 2020. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava, u ukupnoj vrijednosti od 58,000.000 kuna. Projektni prijedlozi podnose se elektronički, putem sustava eFondovi.

M. K.

Novalja.coom