Lika nekretnine

Zasjedalo Prezbitersko vijeće

Objavljeno: 26.09.2018

GOSPIĆ - Pod predsjedanjem gospićko-senjskoga biskupa Zdenka Križića u Gospiću je u ponedjeljak održana redovita jesenska sjednica Prezbiterskoga vijeća. Biskup je naglasio koliko je važan taj susret, na kojemu se ne samo zajedno dijele osjećaji nad stanjem u biskupiji, nego također on želi čuti razmišljanja svojih suradnika o tome, kao i njihove sugestije za unaprjeđenje rada.

U pregledu glavnih događaja u biskupiji biskup je posebno istaknuo značenje svetišta na Krasnu i Udbini, naglasivši kako je veoma važno sudjelovanje svećenika na slavljima u tim svetištima, poglavito njihova raspoloživost za sakrament pomirenja. Potom se kratko osvrnuo na neke protekle događaje, a zatim naveo nekoliko predstojećih, istaknuvši posebno novu pastoralnu Godinu duhovnih zvanja, duhovne vježbe za svećenike, skoru gradnju Karmela u Gospiću i prikladnog liturgijskog prostora za vjernike u Srbu.

Vikar Miličević dao je pregled pastoralnog plana (kalendara) za 2018./19. godinu, istaknuvši neke najvažnije događaje. Slijedila su izvješća i planovi povjerenstava za iduću godinu: Povjerenstvo za pastoral mladeži i za susrete pjevačkih zborova (preč. Josip Šimatović), za duhovna zvanja (mons. Miličević), za ministrante (preč. Grgurić), za župna pastoralna vijeća i za obiteljski pastoral (mons. Šporčić), za medije (umjesto odsutnog mons. Mile Pecića pregled događaja dao je vlč. Stanko Smiljanić) i za pastoral Roma (vlč. Josip Štefančić).

U osvrtu na neke teme posebno se raspravljalo o tome kako što konkretnije osmisliti sadržaje za Godinu duhovnih zvanja, kako pospješiti rad s ministrantima i mladima te kako poboljšati koordinaciju biskupijskih medijskih djelatnika s medijskim kućama s kojima surađuju.

GSB/M.K.

Novalja.coom