Lika nekretnine

Jedno kazneno, 11 prometnih i četiri javna reda i mira

Objavljeno: 09.10.2018

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda na području Policijske prave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, 11 prometnih nesreća i četiri narušavanja javnog reda i mira.

Noću 7./8. listopada u Gospiću je nepoznati počinitelj provalio u stan iz kojega je ukrao novac u vlasništvu 44-godišnjeg Gospićanina. Policija traga za počiniteljem, protiv kojega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnomu prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tomu periodu utvrđeno je ukupno 97 prekršaja prebrze vožnje i pet prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju u Novalji (2.25 g/kg) kod 50-godišnjeg Hrvata.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Gospića, Senja i Novalje, te svađom i vikom na području Otočca. Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Nestanak osobe u Ribniku

U subotu, 6. listopada u Policijskoj postaji Gospić prijavljen je nestanak Mile Baste (1939.) Lički Ribnik 15, grad Gospić. Nestala osoba evidentirana je u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba (www.nestali.hr), visoka je 163 cm, slabije tjelesne građe, ovalnog lica, potpune ćelavosti, zelenih očiju. U trenutku nestanka osoba je bila odjevena u plavu jaknu radnog odijela, tamne hlače i crne gumene čizme. Policija moli građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim saznanjima o nestaloj osobi to jave na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju.

PU ličko-senjske

Novalja.coom