Lika nekretnine

Došla na red i - droga

Objavljeno: 22.10.2018

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (19. – 22. listopada) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, sedam prometnih nesreća i četiri narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim Krasnarom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama, omogućavanje trošenja droga i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. On je prilikom redovne kontrole u prometu zatečen s 33 grama droge tipa „marihuana“ i digitalnom vagom, a kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je droga namijenjena za daljnju preprodaju. U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je i pretraga prostorija koje on koristi, u kojoj su pronađene automatska, poluautomatska puška i vojnički karabin, te 395 komada raznog streljiva, koje je neovlašteno posjedovao. Pronađena droga, puške i streljivo od njega su privremeno oduzeti.  On je uhićen i predan pritvorskomu nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnomu državnomu odvjetništvu.

U razdoblju od 14. do 20. listopada u Ribarici, Općina Karlobag, nepoznati počinitelj je pokušao provaliti u vikendicu u vlasništvu 62-godišnjaka iz Dugog Sela. Policija traga za počiniteljem, protiv kojega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnomu odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Otočca i Karlobaga.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 34 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i tri prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.  Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Novalji (1.19 g/kg) kod 27-godišnjega Hrvata.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su drskim ponašanjem na području Gospića i Senja, te tučnjavom i svađom i vikom na području Gospića. Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnima prekršajnim sudovima.

PU ličko-senjske

Novalja.coom