Lika nekretnine

Svećenička godišnja skupština GSB

Objavljeno: 30.10.2018

GOSPIĆ - Svake godine svećenici Gospićko-senjske biskupije održe godišnju skupštinu. Jučer je upravo održana ovogodišnja skupština na koju su došli gotovo svi svećenici iz župa ove prostrane biskupije: od Gračaca do Slunja, od Senja do Cetingrada, od Lapca do Ogulina…Sjednica je počela u 10 sati molitvom. Biskup mons. Zdenko Križić pozdravio je svećenike i dao riječ gostu susreta dr. Josipu Bošnjakoviću iz Đakova. On je razradio temu “Radost u svećeničkom identitetu – najbolji poticaj za duhovna zvanja”. Radost je posljedica traženja i nalaza, radost je posljedica nađenog smisla. Radost se – za razliku od zavisti – ne uspoređuje. Radost uključuje neki napor. Razlog radosti može biti oproštenje. Radosti su bliski snovi: radosni snivaju! Radost je zarazna: ona se može prenijeti na druge. U tom smislu radostan svećenik najbolji je promicatelj svećeničkih zvanja. To je ona radost koju su učenici prenijeli nakon susreta s Gospodinom: Našli smo Učitelja!

Nakon kratke rasprave biskup mons. Križić dao je osvrt na stanje u biskupiji. Istakao je važnost dvaju svetišta koja prelaze granice biskupije: to je Krasno i crkva hrvatskih mučenika na Udbini. Ova svetišta traže veći broj svećenika za ispovijedanje. Stoga apelira na svećenike da usklade svoje obveze u župama kako bi odvojili vremena za ova dva svetišta…

Biskup se raduje ređenju dvojice kandidata iduću godinu što će biti osvježenje za biskupiju. I dalje je u očekivanju dolazak časnih sestara karmelićanki na prostor biskupije. Dotakao je još i druga pitanja vezana uz život ove biskupije.

Mons. Marinko Miličević dao je smjernice u ovoj liturgijskoj godini koja je u znaku zvanja. Potom je Mišel Grgurić dao izvješća o radu biskupijskih ustanova i ureda. Biskup Križić dao je posebne naglaske na biskupijski pastoralni plan 2018/19. Susret župskih pastoralnih vijeća već je u nedjelju 5. studenoga u Otočcu u 15 sati.

GSB/M.K.

Novalja.coom