Lika nekretnine

Holywin u Gospiću

Objavljeno: 01.11.2018

GOSPIĆ - Mladi gospićke župe Navještenja BDM već nekoliko godina organiziraju Holywin, večernji duhovni sadržaj uoči svetkovine Svih svetih. Duhovni program Holywin započeo je euharistijskim slavljem, koje je predvodio Mišel Grgurić, biskupov tajnik. U propovijedi. Grgurić se osvrnuo na današnje evanđelje i istaknuo: „Bog nam dariva sve potrebne milosti za spasenje, ali od nas traži našu suradnju s tom milošću. Božja milost – ruka spasa svakome je pružena, ali svatko mora pružiti ruku; put u kraljevstvo Božje vodi ispred svačijih vrata, ali svatko mora koračati. Svi su narodi Božji narod, spasenje je svima ponuđeno samo se moramo truditi."

Nakon svete mise vjernici, a posebno mladi, okupili su se u dvorani Biskupijskog Caritasa gdje su gledali dokumentarni film o životu i mučeništvu hrvatskog blaženika Miroslava Bulešića. U dokumentarnom filmu okupljeni vjernici mogli su upoznati duhovnog viteza, mladog svećenika Miroslava, koji je istaknut kao izvrstan primjer svetih svećenika u Godini duhovnih zvanja u Gospićko-senjskoj biskupiji.

Nakon filma duhovni je program nastavljen u katedrali euharistijskim klanjanjem koje je predvodio Mišel Grgurić, a pjesmom i molitvama animirali su „Angelusi“ – mladi župe Gospić. Za vrijeme euharistijskog klanjanja svećenici su bili na raspolaganju vjernicima da se pomire s Bogom u sakramentu svete ispovijedi.

Na euharistijskom klanjanju vjernicima se pridružio i biskup Zdenko Križić, koji je kao mjesni pastir dao potporu vjernicima da ustraju na životnom putu svetosti.

GSB/M.K.

Novalja.coom