Lika nekretnine

Priroda nas povezuje - Parkovi Dinarida

Objavljeno: 17.11.2018

LJUBLJANA- U četvrtak je na Plečnikovoj promenadi, izložbenom prostoru parka Tivoli u Ljubljani, otvorena izložba pod nazivom Priroda nas povezuje – Parkovi Dinarida. Domaćin događaja je bio Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, a izložba je pripremljena u saradnji sa Parkovima Dinarida –mreža zaštićenih područja Dinarida.

Cilj izložbe je promocija zaštićenih područja u okviru mreže Parkovi Dinarida i zaštićenih područja.

Na najljepšoj lokaciji u Ljubljani, u parku Tivoli izloženo je 120 panoa velikih formata, na kojima je predstavljeno 116 fotografija iz zaštićenih područja Dinarskog luka. Među njima i fotografije Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. 

Izložba predstavlja prirodne i kulturne baštine zaštićenih područja, te prednosti zaštite tih područja za lokalno stanovništvo i ljude koji žive u široj regiji.

Parkovi Dinarida - mreža zaštićenih područja Dinarida posvećena je unapređenju prirodnih i kulturnih vrijednosti zaštićenih područja Dinarida, njihovoj promociju i podršci, kao i primjeni dobrih praksi održivog razvoja i upravljanja. Mrežu Parkova Dinarida čini više od 80 zaštićenih područja iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Izložba će biti otvorena do siječnja 2019.

M. K.

Novalja.coom
Novalja.coom