Lika nekretnine

Potpore u stočarstvu

Objavljeno: 22.11.2018

OTOČAC – Ministarstvo poljoprivrede ovih je dana objavilo javni poziv za potpore za unaprjeđenje proizvodnog potencijala u sektoru mesnoga govedarstva u sustavu krava-tele, unaprjeđenje uzgoja ovaca i koza te izvornih pasmina peradi od 2018. do 2020. godine Ukupna vrijednost ove potpore je 24 milijuna kuna.

Za unaprjeđenje proizvodnog potencijala u sektoru mesnog govedarstva u sustavu krava-tele osigurano je 9 milijuna kuna, za unaprjeđenje uzgoja ovaca i koza na raspolaganju je 13,5 milijuna kuna, a za uzgoj izvornih pasmina peradi 1,5 milijun kuna.

Potpora za uzgoj goveda u sustavu krava-tele dodjeljuje se za sufinanciranje uzgoja ženskih grla mesnih pasmina ili križanaca s mesnim pasminama koja su oteljena i uzgojena u  Hrvatskoj.

Potpora za uzgoj uzgojno valjanih ovaca i koza dodjeljuje se za sufinanciranje uzgoja uzgojno valjanih ženskih rasplodnih grla koja su starija od 12 mjeseci ili imaju evidentirano janjenje, odnosno jarenje.

Potpora za uzgoj izvornih pasmina peradi dodjeljuje se za sufinanciranje uzgoja matičnih jata kokoši pasmine Hrvatica te pasmine Zagorski puran koja su upisana u Središnjih popis matičnih jata.

Prijava na ovaj poziv počinje teći do 30. studenoga, a to je jedva nešto više od tjedan dana.

M. K.

Novalja.coom