Lika nekretnine

Predstavljena Božićna čarolija u Gackoj

Objavljeno: 29.11.2018

OTOČAC – Početkom tjedana je u Turističkoj zajednici Garda Otočca održana je konferencija za medije u svezi održavanja ovogodišnjeg Božićnog sajma, odnosno manifestacije Advent u Otočcu, kojega su predstavili Mladenka Orešković direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Otočca, dr. Joso Brajković, predsjednik Županijske komore Otočac, Frana Lokas-Mudrovčić i Irena Banić, više stručne suradnice u komori te Marinko Krmec, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otočac.

Advent u Otočcu je postao odavna tradicijska manifestacija, već je dvanaesti po redu. Iako će sam sajam biti održan 15. i 16. prosinca, zapravo će započeti već 6. prosinca na dan svetoga Nikole, kada će biti održana moderna predstava Online sveti Nikola uz prigodnu dodjelu darova najmlađima.

Potom slijede druga događanja, u četvrtak 13. prosinca bit će održana dječja radionica Adventske ručice kao uvod u adventski sajam pod nazivom Božićna čarolija u Gackoj.

Sam sajam će biti održan 15. i 16. prosinca u velikom šatoru na platou ispred Gackoga pučkog otvorenog učilišta, koji će ove godine svim posjetiteljima dočarati pravu božićnu atmosferu. Bit će službeno otvoren u subotu, 15. prosinca, u 11 sati uz nastup Klape Senjkinje, a sva izlagačka mjesta već su odavno popunjena.  Pečeni kesteni, kuhano vino i božićni ugođaj, koji bi ove godine mogao upotpuniti i najavljeni snijeg, najbolja su pozivnica za dolazak na Advent u srcu Gacke.

U subotu se očekuje bogata sajamska ponuda tradicionalnih proizvoda i rukotvorina uz cjelodnevnu glazbenu pratnju Tamburaškog sastava Patrioti. Nastupiti će i KUD Lipa Sinac te mješovita pjevačka skupina Folklornog društva Otočac s adventskim pjesmama. Sajam se nastavlja nedjelju uz nastup KUD-a Dangubice Kuterevo u 12 uri te uz popodnevni nastup Dječjeg vrtlića Ciciban i doček Djeda božićnjaka i njegovih vilenjaka, koji djeci donose slatke darove. Biti će to pravi užitak za najmlađe ali i odrasle, koji će se s veselim Djedom moći i fotografirati za uspomenu.

Zatvaranje sajma obilježiti će nastup mlade glazbene zvijezde Mije Dimšić, prigodno nazvan Život nije siv, koji će započeti u 17 uri i bit će besplatan za sve posjetitelje.

M. K.

Novalja.coom
Novalja.coom