Lika nekretnine

U MC N. Tesla održana sjednica Strukovne grupe kulturnog turizma

Objavljeno: 29.11.2018

SMILJAN – U utorak je u Memorijalnom centru Nikola Tesla u Smiljanu održana 13. sjednica Strukovne grupe kulturnog turizma Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac. Praksa je Županijske komore Otočac da ovakve i slične sjednice održava diljem županije, što pridonosi boljem upoznavanju dionika, odnosno kraja u kojem se sjednice održavaju.

A na dnevnom redu se pored onih uobičajenih administrativnih točaka dnevnog reda našla i mnogo zanimljivija točka, a to je bilo predavanje dr. Romane Lekić, pomoćnice dekana za studije turizma na Edward Bernays visokoj školi za komunikacijski menadžment o Kreiranju inovativnog turističkog doživljaja kao putu prema produljenju turističke sezone. Ovo sadržajno i poučno predavanje, koje ni na trenutak nije inkliniralo bilokakvoj dosadi, dapače, otvorilo je niz pitanja i potražilo kvalitetne odgovore kako kulturu inkorporirati u inovativni turistički doživljaj, što je sve veća potreba i trend u suvremenima turističkim gibanjima u svijetu, u čemu cijela Hrvatska zaostaje za najrazvijenijima turističkim destinacijama, a posljedično time i Ličko-senjska županija.

Nakon završenog predavanja članovi strukovne skupine obišli su Memorijalni centar Nikola Tesla, a ljubaznošću voditeljica upoznati su s (pre)bogatim životom ovog znanstvenika.

M. K.

Novalja.coom