Lika nekretnine

ŠOK U ŠVEDSKOJ: Izbacili Božićnu tradiciju, a uveli…

Objavljeno: 01.12.2018

Prema voditeljici predškolskog odgoja Anna Karmskog, oni žele izbjeći diskriminaciju, uvredljivo postupanje i ne žele “isključivati” nikoga, piše portal Samtiden.

Također se ova zabrana gleda iz “perspektive jednakosti”. Mnogi ljudi kupuju kostime svete Lucije za samo jednu prigodu. Nije dobro prisiljavati roditelje da kupuju ove stvari, kaže ona.

Štoviše, mnoga djeca navodno su zabrinuta i tužna u velikoj gomili ljudi, a “rodna perspektiva” dok djeca “hodaju u redu” se ispituje. Škola nije razgovarala sa roditeljima o otkazu proslave sv. Lucije.

U gradu Mellerud, škola Asen se također odlučila bojkotirati proslavu svete Lucije, kako u osnovnoj tako i u srednjoj školi. Majka učenika, Ingrid Stewart, vjeruje da je zabrana vezana uz religiju.

“Sumnjam. Prema onome što kaže škola, skoro svi se ne osjećaju ugodno na proslavi svete Lucije. No, prošli tjedan, škola je slavila Muhamedov put do neba, a da nas nije ni obavijestila” – kaže roditelj jednog od učenika.

Neki sada govore da je otkazana proslava svete Lucije uvod u Božić koji će se prilagoditi islamu. Nedavno su čak, kako bi se spriječili teroristički napadi, postavili barijere i na Božićnim sajmovima u gradu Malmou.

Ekskluzivno

Novalja.coom
Novalja.coom