Lika nekretnine

Križić blagoslovio obnovljenu crkvu u Jezeranama

Objavljeno: 03.12.2018

JEZERANE – Jučer je na prvu nedjelju Došašća biskup Zdenko Križić predvodio misno slavlje u župi Jezerane blagoslovivši obnovljenu župnu crkvu sv. Jurja. Koncelebrirali su mjesni župnik Juro Marčinković, tajnik i kancelar biskupije Mišel Grgurić i umirovljeni svećenik Jure Ladišić, dok je glazbom misu animirao župni zbor župe Uznesenja BDM iz Brinja pod vodstvom Nikole Blažanina i uz orguljsku pratnju Josipe Škrtić. Uz brojne domaće vjernike i Jezerančane iz ostalih dijelova Hrvatske, misi je nazočio i načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić. Župnik Marčinković je na početku izrazio zadovoljstvo da se ostvarila želja brojnih generacija župljana Jezerana da se na crkvi koja je vapila za obnovom i koja je nekada bila i spaljena, obnovi toranj. To se i ostvarilo uz pomoć brojnih dobrih ljudi i sponzora te se učinio ono što su generacije župljana od vremena Drugog svjetskog rata sanjale.

Biskup je izrazio svoje suosjećanje s domaćim vjernicima u njihovoj patnji za svoju vjeru u vremenu rata i poraća uz zahvalu da su ovdje ostali i opstali. - Molimo se da život ovdje nikada ne nestane, znajući da je početkom 20. stoljeća u župi bilo preko dvije tisuće župljana, a 1904. godine po podacima iz matica je bilo kršteno 104 djece – kazao je Križić.

Biskup je na koncu zahvalio svima koji su dali obol u obnovi Kristovog hrama u Jezeranama, koji po riječima župnika Marčinkovića iznosi blizu milijun kuna.

GSB/M.K.

Novalja.coom
Novalja.coom