Lika nekretnine

Za vikend najviše prometnih

Objavljeno: 03.12.2018

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (30. studenog – 3. prosinca) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, pet prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira i jedan pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalistička istraživanja nad 38-godišnjim Novaljcem i 27-godišnjim Senjaninom zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje. Sumnjiče se da su kao ovlaštene osobe za zastupanje društva propustili podnijeti nadležnomu Trgovačkom sudu prijedloge za otvaranje stečajnog postupka, što su bili dužni učiniti s obzirom da su računi društva određeni period bili u neprekidnoj blokadi. Protiv njih su nadležnima državnima odvjetništvima dostavljene kaznene prijave.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjom Perušićankom i 22-godišnjim Perušićaninom te 30-godišnjim Ogulincem zbog osnova sumnje da su počinile kazneno djelo krađe. Sumnjiče se da su 13. studenoga 2018. godine u jednom trgovačkom centru u Gospiću ukrali razne prehrambene proizvode. Protiv njih će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnomu odvjetništvu.

Noću 30.11./1.12. 2018. godine u Otočcu je nepoznati počinitelj oštetio osobni automobil u vlasništvu 67-godišnje Otočanke. Policija traga za počiniteljem, protiv kojega će biti podnijeta kaznena prijava.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. Utvrđena su ukupno 72 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i jedan prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Novalji (1.83 g/kg) kod 56-godišnjeg Hrvata.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 218 km/h izmjerena je u petak na autocesti kada je 70-godišnjak upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izdana zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju mjesec dana.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnomu prekršajnom sudu.

U subotu u mjestu Mutilić, općina Udbina, građanin je na otvorenom prostoru pronašao 9 ručnih bombi, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

Novalja.coom