Lika nekretnine

Sve po jedno - dvoje

Objavljeno: 31.12.2018

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom protekloga vikenda evidentirano je jedno kazneno djelo, dvije prometne nesreće, jedno narušavanje javnog reda i mira i jedan pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

Od 10. studenog do 28. prosinca ove godine u Mogoriću, grad Gospić, nepoznati je lopov provalio u kuću u vlasništvu 82-godišnjeg Zagrepčanina, iz koje je ukrao razni alat i više litara rakije, a potom i kuću u vlasništvu 64-godišnje Riječanke iz koje nije ništa ukrao.

Dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom jučer u 23.20 sati u Jezeranama, kada je 19-godišnja Jezerančanka upravljala osobnim automobilom i sletjela s ceste. Vozačica je teško ozlijeđena i zadržana na liječenju u Općoj bolnici u Ogulinu.

Druga prometna nesreća je s materijalnom štetom a dogodila se na području Korenice.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnomu prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 16 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i pet prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Vranovači (1.16 g/kg) kod 29-godišnjega Hrvata.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Otočca, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnomu prekršajnom sudu.

U petak, 28. prosinca je građanin u Gospiću, prilikom šetnje uz rijeku Liku pronađeno je minsko-eksplozivno sredstvo. Izlaskom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrđeno je da se radi o ručnom bacaču raketa, te ga je policijski službenik izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

Novalja.coom