Lika nekretnine

Policija učenicima o cyberbullyngu

Objavljeno: 07.02.2019

GOSPIĆ - Povodom obilježavanja „Dana sigurnijeg interneta“, učenicima šestih razreda Osnovne škole A. G. Matoša u Novalji, te Osnovne škole dr. Jure Turića Gospić, policijska službenica i kontakt policajac u Novalji, te policijska službenica za prevenciju Policijske uprave ličko-senjske, su jučer, održali predavanja o „Cyberbullyngu“.

Kroz prezentaciju teme Cyberbullyng – nasilje putem interneta i mobitela i u interakciji s učenicima nastojalo ih se educirati i osvijestiti o problemima koje sa sobom nosi razvoj novih tehnologija. Djeci su izložene prednosti korištenja Interneta te su upozoreni na opasnosti s kojima se mogu susresti, posebice prilikom korištenja društvenih mreža. Naglasak je stavljen na savjesno korištenje modernih tehnologija. Također im je skrenuta pozornost na situacije u kojima su djeca ili maloljetnici izloženi napadu druge djece preko Interneta ili mobitela, kao i na   posljedice zlouporabe istih.

U sklopu predavanja, čija je svrha podizanje svijesti o sigurnijem korištenju interneta, a posebice društvenih mreža, učenicima su prikazana dva poučna animirana filma koji se odnose na predmetnu tematiku.

S obzirom da je današnja informatička pismenost djece visoko razvijena, prijekom je potrebno da se i dalje provode kontinuirane edukacije kako bi se djeca sigurno koristila modernim tehnologijama.

PU ličko-senjska

Novalja.coom