Lika nekretnine

U potrazi za frankopanskima posjedima u Gackoj - izložba

Objavljeno: 12.02.2019

OTOČAC - U potrazi za frankopanskima posjedima u Gackoj naziv je izložbe koja će 22. veljače  biti otvorena u Muzeju Gacke u Otočcu. Izložba je posvećena istraživanju baštine krčke plemićke obitelji, kasnije zvane Frankopan, koja je svoj trag na području Otočca i Gacke ostavila tijekom više od 200 godina boravka na tom prostoru.

Cilj je ove izložbe prezentirati do sada manje istražen dio frankopanske povijesti te upoznati javnost s njezinima kulturnim i turističkim potencijalom.

Izložba će prezentirati fotografije ostataka frankopanskih utvrda te povijest i zanimljivosti vezane za Frankopane, a poseban dio izložbe bit će posvećen frankopanskoj baštini u Gackoj, tj. u Otočcu, Švici, Prozoru i Dabaru.

Izložba je rezultat suradnje otočke udruge Baštinica i Manje Kostelac Gomerčić, fotografa i istraživača Darka Antolkovića, dr. sc. Krešimira Regana te Muzeja Gacke i Gackoga pučkog otvorenog učilišta Otočac.

Otvorenje izložbe bit će u 19 sati u izložbenoj dvorani. Ulaz na izložbu je slobodan, koja ostaje otvorena do 22. ožujka.

GPOU/M.K.

Novalja.coom