Lika nekretnine

Hrvatski kuharski kup po prvi puta na Plitvičkim jezerima

Objavljeno: 16.02.2019

PLITVIČKA JEZERA – I to će se ostvariti, nastavlja se četrnaesto izdanje Hrvatskoga kuharskoga kupa. Drugo kolo će po prvi puta biti održano na Plitvičkim jezerima pod nazivom Plitvička rapsodija. Bit će to od 1. do 3. ožujka (petak-nedjelja).
Natjecanje se organizira u tri kategorije.

KATEGORIJA A:
Svečana hladna plata pripremljena od svinjski but, basa (lički meki sir), garintura od korjenastog povrća
- pripremljeno za 12 osoba, prilagođeno posluživanju s buffet stola
- dva (2) puta servirano na tanjuru za 1 osobu

KATEGORIJA B:
Toplo glavno jelo s prilogom pripremljeno od buta buše (autohtono domaće govedo) – pripremljeno za 12 osoba / prezentirano u toplim kupkama za serviranje s buffet stola
- dva (2) puta servirano na tanjuru s prilogom za jednu osobu
Napomena: Natjecatelji sami osiguravaju tople kupke

KATEGORIJA C:
Hladni desert pripremljen od meda, šljiva i svježeg sira
- pripremljen i serviran za 12 osoba, prilagođeno posluživanju s buffet stola
- dva (2) puta serviran za jednu osobu

Domaćin osigurava glavnu namirnicu u kategoriji B – buša, but te basu u kategoriji A
Natjecatelji mogu također koristiti vlastitu namirnicu.

Prijave su u tijeku. Broj prijava ograničen je na 10 ekipa. Prijavljeni natjecatelji odrediti će se prema redoslijedu prijave. Prednost kod prijave imaju natjecatelji koji se natječu u sve tri kategorije.

Organizator osigurava besplatan smještaj za natjecatelje u Hotelu Jezero.

Generalni pokrovitelj ovog natjecanja je Podravka d.d. Koprivnica.

 

HKS/M. K.

Novalja.coom