Lika nekretnine

Beljak o ličko-senjskoj koaliciji HSS-a i HDZ-a

Objavljeno: 25.02.2019

(…)

Na pitanje novinara i je li ovaj izlazak i definitivan kraj svim kombinacijama s HDZ-om u Hrvatskoj s obzirom na to da je Beljak već dulje  vrijeme jedan od najglasnijih kritičara vladajućih?

"HSS i HDZ su dvije dijametralno suprotne političke stranke. HDZ se zalaže za 200 bogatih obitelji, a HSS za dva milijuna. Promjena smjera HSS-a je nemoguća dok smo u bilo kakvim kombinacijama s HDZ-om".

Međutim, HSS je samo nekoliko dana prije ušao u koaliciju s HDZ-om za prijevremene izbore u Ličko-senjskoj županiji. 

Andrej Plenković je u subotu na predizbornom skupu za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije gdje je došao podržati kandidate koalicijske liste predvođene HDZ-om, posebno u svom govoru pozdravio upravo Beljakov HSS. 

Naime, na listi koalicije stranaka koju predvodi HDZ,  a koju predvodi Marijan Kustić nalazi se i načelnik Brinja, HSS-ov Zlatko Fumić, koji je u govoru na predstavljanju liste, vladajući HDZ obasuo hvalama.

"Pozdravljam vas u ime Hrvatske seljačke stranke i u ime svih predstavnika koalicijskih partnera. Pozdravljam sve ministre naše drage, meni vrlo drage ljude, posebno ministra Božinovića jer mi sin i snaha rade u MUP-u. Svima nama želim pobjedu i veliki uspjeh. Svi nam govore kako je nas Zagreb i premijer zaboravio, a ja pratim politiku pa nijedan premijer nije bio u Lici koliko je to puta bio premijer Plenković. Ljudi dajte pljesak čovjeku. Stvarno ja vam se klanjam do poda. Pozdravljam i predsjednika Sabora, Gordana Jandrokovića, koji me zamolio da se pomaknem za jedno mjesto na listi. Ma ljudi, nema problema, pomaknut ću se ja i za 30, rekao sam mu, uopće nema problema. Idemo pobijediti, a poslije ćemo lako slagati mjesta", rekao je Zlatko Fumić u govoru. 

"Ja sam prije svega legalist" rekao je Krešo Beljak kojeg smo upitali kako je moguće da on kao predsjednik stranke napada HDZ i govori da je promjena smjera HSS-a nemoguća dok je u bilo kakvim kombinacijama s HDZ-om, potpisuje odluku o koaliciji HSS-a s HDZ-om za prijevremene izbore u Ličko-senjskoj županiji.

"Postoje određene odluke koje ja kao predsjednik HSS-a moram poštivati. Prema tome odluka Glavnog odbora je da sve lokalne organizacije imaju autonomiju pri odabiru koalicijskih partnera. Za sada. Na žalost onih koji stalno pišu da sam ja diktator, ja sam ipak legalist. Ja poštujem odluku tijela. Ja odluke o koaliciji potpisujem nominalno, ali odluka tijela je da sve organizacije imaju slobodu, odnosno autonomiju pri izboru koalicijskog partnera u svojoj općini, gradu ili županiji", rekao je Krešo Beljak za Direktno i dodao kako je takva odluka Glavnog odbora.

"Htio, ne htio, ja moram poštivati odluku tijela, a ovaj govor kojeg je Fumić održao u Gospiću sramotan je za cijelu stranku. Nažalost, dok se odluke ne promjene ja ih moram nevoljko poštivati", rekao je Beljak za Direktno

Direktno.hr

Novalja.coom
Novalja.coom