Lika nekretnine

Prošli vikend počele šahovske seniorske lige Zapad za 2019. godinu

Objavljeno: 26.02.2019

U Puli su odigrana prva 3. kola druge,treće i četvrte šahovske lige zapad gdje se natječu i klubovi iz Ličko senjske županije.

U 2. HLZ nakon 3. kola vode šahisti Junior Rijeka,Vladimir Gortan-Poreč i Krk sa 5 bodova, Velebit Senj ima 4 boda, dok su Gospićani na značelju bez meč bodova, treba napomenuti da su igrali oslabljeni nedostajao im je Miroslav Savić.

U 3. HŠLZ nakon 3. kola vode šahisti Rječina iz Dražica i ŠK Karlobag sa po 6 meč  bodova, Kastav, Kraljevica i Gacka-Otočac imaju 4 meč boda. Za ŠK Karlobag su bodove osvajali Nenad Levar i Damir Katić 3, Siniša Cucančić, Željko Berić i Vid Šarić po 2 boda te Milan Žeželj 0,5 boda ,dok je Milan Kuga pretrpio 2 poraza.

Šahisti Gacka Otočac su startali porazom 0-6 od Pule ali su nakon toga upisali 2 pobjede u mečevima i sa 4 boda su i dalje u šansi za visok plasman. Bodove za Otočane su osvajali Mario Kranjčevic i Milan Orešković 2 boda, Miroslav Drvar i Miljenko Vukelić po 1,5 bodova, Marin Ćosic 1 bod, dok je Igor Oreškovic pretrpio 3 poraza.

U 4.HLZ  ŠK Delnice vode sa 4 boda ispred Cresa sa 3 boda dok su šahisti iz Korenice na začelju bez meče bodova.

Lige se nastavljaju 23. i 24. ožujka u Šahovskom Domu u Rijeci. 

 

N.Levar 

Foto: Arhiv 

Novalja.coom