Lika nekretnine

Škoro: Ako je Bono Vox irski nacionalist, ja sam hrvatski

Objavljeno: 01.03.2019

Glazbenik Miroslav Škoro prisjetio se svoje političke karijere, a  osvrnuo se i na političke konotacije u svojim pjesmama. 

Prisjetio se kako je postao prvi generalni konzul Hrvatske u Pečuhu.

"Franjo Tuđman je čuo za mene pa je Centar za uzbunjivanje Zagreb zvao Centar za uzbunjivanje Osijek da dođem u Zagreb. Prvo sam odbio, supruga mi je radila kratko u Ministarstvu vanjskih poslova, ali je brzo otišla. Ona je obrazovana u Americi pa joj ovaj način rada nije odgovarao. To je bio zanimljiv posao, konzularni poslovi su produžena ruka diplomacije, nema politike. U međuvremenu sam izašao iz toga. Nije to za mene. U moje vrijeme Kolinda Grabar-Kitarović je radila kod Ive Sanadera u Ministarstvu vanjskih poslova, a Gordan Jandroković je bio moj communications officer za Mađarsku", rekao je Škoro gostujući na N1.

Saborsku plaću je prosljeđivao.

"Mediji te dočekaju na nož, stalno govore trebaju mlade, obrazovane koji drugačije misle u Saboru i ja sam se tu prepoznao. Nisam ušao zbog plaće. Ja imam dosta dobar posao u kojem mogu zaraditi pristojno i mene taj novac ne fascinira i odlučio sam dati novac u humanitarne svrhe i tu sam pogriješio. Odabrao sam intenzivnu pedijatrijsku njegu u KBC Osijek. Odradili smo dva koncerta i skupili novaca. Nažalost nije bilo sluha da se osigura prostor za jedinicu intenzivne njege. Na kraju sam završio i na sudu jer je izašao tekst naslova da sam od novaca za djecu kupio kuću pa sam odlučio privesti novinara sudu. Nakon svega sam odustao od ovakvog načina pomaganja, a još su mi i PDV naplatili".

Sude mi, Domovina, dosta pjesama koje govore o domovini, suđenju generalima, je li dobio etiketu nacionalista?

"Ako je Bono Vox irski nacionalist, OK, ja sam hrvatski, nemam ja s time problema. U mojoj državi u kojoj je moj narod većinski imam pravo isticati to što imam. Čini mi se da živimo u vrijeme dok glasna manjina terorizira tihu većinu. I neka me zovu kako hoće, dapače".

Je li u kontaktu s Markom Perkovićem Thompsonom?

"Mediji pišu svašta, to je njihovo pravo. Kum sam njegovom prvom sinu, kontakt je na razini koliko dopuštaju obveze, ali naravno da mediji vole to napuhivati preko svih mogućih mjera. Najbolje bi bilo pozvati njega da kaže svoj stav ili da dođemo zajedno, što bi mi bilo drago, ovdje se radi o odnosu dvoje ljudi koji imaju uspone i padove, ali nema nikakve svađe i nismo se nikada svađali. Možda ne razmišljamo isto o nekim stvarima, ali svađa je nešto čemu ja nisam sklon, a nije ni on", zaključio je popularni pjevač.

Direktno.hr

Novalja.coom
Novalja.coom