Lika nekretnine

Prednajava - Kako je UDBA stvorila Hrvatsku - 15. ožujka

Objavljeno: 03.03.2019

OTOČAC – U maloj dvorani Gackoga pučkog otvorenog učilišta u Otočcu će 15. ožujka (petak) s početkom u 19 uri biti predstavljena knjiga Ivana Krmpotića Kako je UDBA stvorila Hrvatsku.

Autor je ovu knjigu predstavio na mnogo mjesta diljem Hrvatske, poželio je da to bude i u Otočcu. Kako iz samog naslova proizlazi, ova knjiga ima intrigantan sadržaj. Da je ona „neželjeno dijete“ svjedoči i činjenica što je Krmpotić knjigu izdao u vlastitoj nakladi, dakle bez nekog nakladnika zvučna imena.

Prije nekoliko godina Ivan Krmpotić je bio svjedok na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču, osumnjičenima za ubojstvo Stjepana Đurekovića. No, zbog prijetnji koje je uoči svjedočenja primao sklonjen je u sigurnu kuću u Njemačkoj. Njegove kćeri ubrzo potom dobile su otkaz, a hrvatska policija odbila je pomoći Krmpotiću, kada je prijavljivao prijetnje te provalu u zgradu. Slučajnost?!

Ova knjiga odgovara na pitanje kako se to dogodilo da su bivši udbaši infiltrirani u sve pore društva, u banke, u tvrtke, u medije, u politiku, u pravosuđe… To su samo neki detalji ove opsežne knjige (271 stranica velikog formata) koja će biti predstavljena otočkoj publici.

M. K.

Novalja.coom