Lika nekretnine

Na vjeronaučnoj olimpijadi Ogulinci pomeli sve pred sobom

Objavljeno: 05.03.2019

UDBINA - U ponedjeljak je u Osnovnoj školi Kralja Tomislava na Udbini održana vjeronaučna olimpijada za vjeroučenike osnovnih i srednjih škola Gospićko-senjske biskupije. Ovogodišnja tema je bila Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu. Nastupilo je 20 ekipa iz osnovnih škola  te šest srednjoškolskih ekipa s ukupno 104 natjecatelja uz 26 mentora. Molitveni uvod održala je na početku voditeljica stručnog vijeća za  vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola Ivona Rendulić, nakon čega su učenici škole održali kraći umjetnički program.

Sudionike je na početku pozdravio predstojnik Katehetskog ureda vlč. Nikola Turkalj koji je poručio da je ova 19. godina kako biskupija organizira vjeronaučnu olimpijadu  uz zahvalu domaćinu na trudu pri organizaciji olimpijade u mjestu drevne Krbavske  biskupije.  Sudionicima su se zatim obratili ravnatelj škole Mirko Dragičević kao i župnik i dekan Udbinski Josip Šimatović, a otvaranju je nazočio i ličko-senjski župan Darko Milinović.

Vjeronaučnu olimpijadu otvorio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić koji je tom prilikom poručio da su znanja iz vjeronauka najspecifičnija jer uz njih bolje spoznajemo Boga a Božje zapovijedi nas uče živjeti međuljudske odnose.  Biskup je poručio sudionicima olimpijade da rastu u vjeri i znanju kao dobri i plemeniti ljudi koji izgrađuju međusobno bratstvo među svim ljudima neovisno o naciji ili vjeri.

Nakon provedenih pisanih testova, tombole i milijunka kod osnovnih škola pobijedila je Prva osnovna škola Ogulin sa 55,75 bodova, ispred OŠ Slunj s 51,25 bodova te OŠ Zrinskih i Frankopana PŠ Lešće s 38 bodova. Za pobjedničku ekipu nastupile su Marija Bacanović, Martina Vučetić, Patricija Šprajc i Ema Leoni Brozović uz mentoricu Ivonu Rendulić.

Kod srednjih škola pobijedila je Gimnazija Bernardina Frankopana iz Ogulina sa 66,5 bodova ispred Srednje škole Senj sa 47,25i Srednje škole Slunj 45,25 bodova. Za pobjedničku ekipu ogulinske gimnazije nastupile su Marija i Jelena Galović, Luka Krznarić i Doris Božičević uz mentoricu Anu Puškarić.

Predsjednik povjerenstva za provedbu natjecanja bio je član državnog povjerenstva  Franjo Puškarić a značaju ulogu imala je i tajnica KU s. Robertina Medven.

Svi sudionici vjeronaučne olimpijade posjetili su Crkvu hrvatskih mučenika i memorijalni park hrvatske memorije gdje ih je o ovom nacionalnom svetištu informirao voditelj vlč. Josip Štefančić.

GSB/M.K.

Novalja.coom
Novalja.coom