Lika nekretnine

Stranački okršaji oko otočkog aerodroma

Objavljeno: 07.03.2019

HDZ-ovi ministri, koji u sklopu kampanje, zadnjih dana intenzivno “opsjedaju” Liku, očito pomno biraju kome će se javiti kad dođu na teren. Da se županu Darku Milinoviću ne javljaju, poznata je stvar i nije neobično s obzirom na njihov međusobni rat uoči izbora. No čini se da se razlike prave i među gradonačelnicima. Tako su se ministri, primjerice, javljali gradonačelniku Senja, HDZ-ovu Sanjinu Rukavini i gradonačelniku Gospića, HSP-ovu Karlu Starčeviću, ali ne i gradonačelniku Otočca, nezavisnom Stjepanu Kostelcu.

Dolazak u Otočac, kaže, nije mu najavio niti jedan od HDZ-ovih ministara, a zateklo ga je to što su ministri bez pitanja ili obavijesti zaposjeli gradsku imovinu u Otočcu, točnije Zračnu luku Otočac, gdje su čak i predstavljali projekt razvoja tog “aerodroma”. U posjetu aerodromu bili su Oleg Butković i Gari Cappelli. Inače, kad je riječ o Zračnoj luci Otočac, treba napomenuti da se radi travnatoj stazi dužine 1200 metara koja se obično koristi za male sportske avione.

- Nije lijepo da se na našu imovinu dolazi bez pitanja. Grad je vlasnik Zračne luke i za sam nadležan ja kao gradonačelnik. Iznenađeni smo što se tamo razgovaralo o Zračnoj luci jer u tom projektu trebamo sudjelovati mi kao grad, a ne HDZ - rekao nam je gradonačelnik Kostelac. Projekt razvoja Zračne luke, inače, ministrima je predstavio šef Gradskog vijeća, kontroverzni HDZ-ovac Branislav Šutić, koji je u županiji poznat po tome što se redovito uspijeva vratiti u tvrtke u kojima je prethodno dobio otkaz, kao što je bio slučaj s NP Plitvička jezera te Veleučilištem u Gospiću. A i oko samog projekta razvoja Zračne luke koji je Šutić predstavio, čini se, postoji posebna priča. Kostelac kaže kako je riječ o projektu koji je rađen kad je ondje na vlasti bio HDZ, između 2010. i 2012.

- Taj je projekt propao jer nije dobio ni građevinsku dozvolu, a išlo se s njim i na fondove EU, ali je odbijen s obrazloženjem da nije spreman – rekao je Kostelac. Ministar Butković kazao nam je da se nije javio Kostelcu jer nije bila riječ o službenom, nego stranačkom posjetu.

- U Otočac sam išao kao potpredsjednik HDZ-a, a kad budem išao službeno, naravno da ću se javiti gradonačelniku. A jesmo li trebali tražiti dozvolu od grada za posjet Zračnoj luci, vjerojatno jesmo, no to je bilo na lokalnoj razini da odradi, pa to nisam smatrao upitnim. Podržavam sve projekte u Otočcu i stalo mi je do razvoja grada - komentirao je Butković.

Jutarnji

Novalja.coom
Novalja.coom