Lika nekretnine

Senjski interdisciplinarni simpozij i još četiri projekta iz LSŽ u Mreži hrvatske kulture

Objavljeno: 08.03.2019
Senjski interdisciplinarni simpozij predstavio je jučer svoju novu mrežnu stranicu u sklopu digitalne platforme Mreža hrvatske kulture. 
 
Naime, projekt Senjski interdisciplinarni simpozij postao je članom Mreže hrvatske kulture u rujnu 2018. godine kao prvi takav projekt-član iz Ličko-senjske županije. Danas su dijelom Mreže hrvatske kulture i Likovna udruga Lika iz Gospića, Kulturno-informativni centar Lovinac, Pučko otvoreno učilište Dr. Ante Starčević iz Gospića i  Udruga Gačanka iz Otočca. 
 
Mreža hrvatske kulture digitalna je internetska platforma koja okuplja i povezuje sve nositelje kulturnih sadržaja, od samostalnih umjetnika i fizičkih osoba, javnih ustanova u kulturi, organizacija u kulturi, preko udruga, zajednica udruga pa sve do Hrvatskog sabora kulture. Svaki od njih u ovom sustavu ima svoje mjesto i poveznice prema ostalim članovima sustava, čineći na taj način jedinstvenu Mrežu hrvatske kulture. Sustav omogućuje svim članovima brzo i jednostavno stvaranje, objavu i dijeljenje sadržaja (vijesti i najava), time i sudjelovanja u izradi jedinstvenog Kalendara kulturnih aktivnosti na razini Republike Hrvatske, potiče svoje članice na aktivnosti u Mreži kako bi stvorili što više sadržaja te se na taj način stvara velika i jedinstvena, do sada neviđena baza svih podataka o kulturnim sadržajima, što ujedno potiče razvoj publike.
 
Svaki korisnik-član Mreže registracijom na istu potpuno besplatno dobiva mogućnost izrade svoje mrežne stranice, uz koju će kroz vrijeme razvoja cijele platforme dobiti niz jednostavnih alata za pomoć pri vođenju udruge (npr. prostor za pohranu dokumenata, vođenje evidencije članova, evidencija inventara, jednostavno knjigovodstvo, kreiranje ugovora o dijelu i slično).
 
Realizaciju ovog projekta financijski je omogućilo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske putem dodjele potpora programima za poticanje razvoja publike u kulturi. Projekt je ostvaren u suradnji s  obrtom za računalno programiranje eBIZ iz Varaždina.
 
Digitalna platforma ove vrste zasigurno olakšava predstavljanje projekata u kulturi hrvatskoj javnosti, pomaže širenju i dijeljenju vijesti iz kulture te omogućuje najavljivanje događaja u zajedničkom kalendaru.
 
Zainteresirani se mogu registrirati na http://mreza.hr/registracija.
 
A. V. / Foto: Dinko Brozičević

 

Novalja.coom