Lika nekretnine

Antifašisti napali Jandrokovića zbog Bleiburga

Objavljeno: 14.03.2019

Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske uputio je otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću u kojem kritizira njegove izjave o ubojstvima na Bleiburškom polju. Tvrde da je Jandroković iznio 'skandalozne neistine'.

Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

"Vaša skandalozna izjava, koju ste dali 13. ožujka 2019. sredstvima javnog priopćavanja, da je Jugoslavenska armija na Bleiburškom polju u svibnju 1945. godine ubijala žene, djecu i nedužne Hrvatske vojnike, ne samo da je neistinita, već je i u službi potpunog zatiranja istine.

Žalosno je da Vi, kao predsjednik Hrvatskoga sabora ne znate gotovo ništa o tome što se tijekom Drugog svjetskog rata događalo u Europi i Hrvatskoj. Vi ne znate, ili namjerno prešućujete, da se na Bleiburškom polju nisu dešavala baš nikakva ubojstva, a ponajmanje žena i djece. Ne znate ni to da su se na tom polju predale vojne snage NDH i nacističke Njemačke, četnici i drugi kolaboracionisti nacista. Da ste se informirali, znali bi da su nakon predaje civili, koji nisu bili u ustaškom državnom aparatu, odmah pušteni kućama.  

Jugoslavenska armija nije ubijala žene i djecu, već je smaknula određeni broj ustaša, četnika, kao i civila, koji su ustašama služili tijekom cijelog Drugog svjetskog rata.

To je bila i odmazda za sve one zločine počinjene od travnja 1941. do svibnja 1945. godine u Jasenovcu, Jadovnom, glinskoj Crkvi, Logoru Danica, Đakovu, Vukovaru, po selima Korduna, Banije, Like, Slavonije, Bosne i Hercegovine. Odmazdu su provodile i sve oružane snage Europskih država nakon Drugog svjetskog rata, ali samo vlast HDZ komemorira i nariče nad poraženim nacističkim snagama, kojima pripadaju i ustaše.  

Sramota je da Vi ne poštujete Ustav RH, a to ne čini ni Sabor, Ustav koji se temelji na tekovinama antifašističke borbe, a ne na ustaškim načelima i zločinima. Jer da ga imalo poštujete ne bi komemorirali poražene ustaške snage i time pridonosili opravdavanju režima NDH i zločinima koje je ta država učinila svojim građanima, čime nanosite štetu Hrvatskoj u Europi i svijetu."

Direktno.hr

(Eto, hrvatski antifašisti su u pravu kada vele da na samom Bleiburgu nije bilo velikih zločina, ali čim je pređena granica, kako i sami vele Jugoslavenska armija je smaknula (pazi ti vokabulara!) određeni broj ustaša, četnika, kao i civila, koji su ustašama služili tijekom cijelog Drugog svjetskog rata. Vele također da nisu ubijali žene i djecu, osim onih civila koji su ustašama služili tijekom cijelog Drugog svjetskog rata, a tu su valjda te žene čije su pletenice pronađene u slovenskim rudnicima. U koju kategoriju spadaju pobijena djeca, nisu rekli. Zanimljivo opravdavanje zločina. Čisto antifašističko, da bi čovjek riječ kazao.)

Novalja.coom