Lika nekretnine

Proljetne i ljetne manifestacije u Perušiću

Objavljeno: 15.03.2019

PERUŠIĆ - Nakon godine dana pauze Pećinski park Grabovača ponovno je domaćin športsko-humanitarne manifestacije - trail utrke. Utrku pod nazivom Lika Adventure Trail 2019. organizira Atletski klub Plitvice. Trčat će se kroz tri dionice različitog intenziteta i duljine – duga staza 30 kilometara, srednja staza 18 i kratka – 7 kilometara, sve sa zajedničkim startom i ciljem u centru Perušića. Na dan utrke prikupljat će se sredstva za Udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju Pčelice Gospić.

Utrka će biti organizirana u Perušiću 6. srpnja ove godine. Za sve osnovnoškolce i građane organizirat će se utrke na 200, 400, 600 i 1000 metara. Osim traila za sve zainteresirane osigurat će se i dodatna ponuda u vidu prezentacije turističke i gastronomske ponude.

No, prije održavanja trail utrke Grabovača je za sve pripremila mnoštvo drugih događanja. Pećinski  park svoja vrata za sve posjetitelje otvara 1. travnja. Tijekom travnja, točnije 22., na Grabovači će biti održana već tradicionalna Uskršnja manifestacija. Nakon toga, početkom svibnja, u suradnji sa speleološkim klubom Samobor bit će organizirana ekološko-edukativna akcija Očistimo podzemlje, gdje će se zainteresirani osim sudjelovanja u akciji čišćenja upoznati i sa speleološkom opremom, tehnikama spuštanja i penjanja te speleološkom orijentacijom. Povodom Svjetskog dana biološke raznolikosti bit će organizirana izložba fotografija, tematski vezana uz raznovrsnost flore i faune ovog područja. U lipnju se organizira šesnaesta Veslačka regata, drugi po redu Zeleni sajam i biciklijada Forest Bike.

J.M./M.K.

Novalja.coom
Novalja.coom