Lika nekretnine

Evo četničke pjesme koju je novozelandski terorist slušao prije ubijanja 50-ero ljudi!

Objavljeno: 17.03.2019

Novozelandski terorist koji je u petak na Novom Zelandu izvršio napad na dvije džamije i ubio 49 ljudi, neposredno prije napada slušao je četničku pjesmu “Od Bihaća do Petrovca sela” koja veliča ratnog zločinca Radovana Karadžića te prijeti prijeti Hrvatima i Muslimanima. Terorist je naime, cijeli svoj pothvat snimao te ga izravno prenosio na facebooku.

Na snimci se vidi kako napadač Brenton Tarrant, 28-godišnji australski državljanin, sluša ovu četničku pjesmu dok se priprema za napad.

Portalu Daily Sabah javili su se pojedini Bošnjaci koji su potvrdili da su ovu pjesmu agresorski srpski vojnici slušali prilikom napada tijekom rata u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, tijekom velikosrpske agresije na BiH nad Muslimanima i Hrvatima u okupiranim prostorima izvršeno je etničko čišćenje i genocid s vrhuncem u Srebrenici, kakav u Europi nije zabilježen od kraja Drugog svjetskog rata. Radovan Karadžić, politički vođa bosanskih Srba, bio je jedan od predvodnika takve politike. Nepravomoćno je osuđen za ratne zločine na Haškom sudu.

Napad uz ovu pjesmu samo pet dana prije pravomoćne presude Karadžiću!

Upravo ova pjesma, koju je napadač slušao prije napada na džamije, poziva na napade prema Muslimanima, koje se naziva “Turcima” te prema Hrvatima koji se spominju kao “hrvatski ustaše”. Sam stih “od Bihaća do Petrovca sela” govori zapravo o prostoru željene “Velike Srbije” jer se Petrovac selo nalazi u istočnoj Srbiji dok se Bihać nalazi u najzapadnijem dijelu BiH. Podsjetimo, agresorska srpska vojska planirala je 1995. u Bihaću provesti genocid koji bi razmjerima prelazio žrtve genocida u Srebrenici, no taj je naum spriječen uspješno izvedenom hrvatskom vojno-redarstvenom operacijom Oluja.

Karadžić je 2016. na Haškom sudu nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora, a pravomoćna presuda očekuje se u srijedu. Zanimljivo je da je napadač ubijao uz pjesmu koja hvali Karadžića samo pet dana prije objave pravomoćne, drugostupanjske presude.

Nije jasno kako se Tarrant, koji je škotskog podrijetla, navikao na srpsku četničku pjesmu. Međutim, važno je napomenuti da je velika zajednica četnika, koja je, između ostalog, suraživala i s nacistima tijekom Drugog svjetskog rata, nakon rata pobjegla u Australiju i Novi Zeland, bojeći se odmazde socijalističkog režima. Tarrant je možda došao u kontakt s ovom zajednicom, ističe Daily Sabah.

U nastavku donosimo tekst pjesme.

Od Bihaća do Petrovca sela
Do Petrovca sela
Srpska zemlja napadnuta cela
Napadnuta cela

(REF:)
Karadžiću vodi Srbe svoje
Vodi Srbe svoje
Nek se vidi nikog se ne boje
Nikog se ne boje

Ustale hrvatske ustaše
Hrvatske ustaše
Ne dirajte u ognjište naše
Dirajte u ognjište naše

(REF:)
Karadžiću vodi Srbe svoje
Vodi Srbe svoje
Nek se vidi nikog se ne boje
Nikog se ne boje

Iz Krajine krenuli su vuci
Krenuli su vuci
Čuvajte se ustaše i Turci
Ustaše i Turci

(REF:)
Karadžiću vodi Srbe svoje
Vodi Srbe svoje
Nek se vidi nikog se ne boje
Nikog se ne boje

U odbrani svoga srpskog roda
Svoga srpskog roda
Borimo se draga nam sloboda
Draga nam sloboda

(REF:)
Karadžiću vodi Srbe svoje
Vodi Srbe svoje
Nek se vidi nikog se ne boje
Nikog se ne boje

Narod.hr

Novalja.coom