Lika nekretnine

Otvorene prijave za sedmodnevni Outward Bound program jedrenja za mlade

Objavljeno: 22.03.2019

OTOČAC - Outward Bound Croatia od 13. do 19. travnja provodi sedmodnevni program „Zajedrimo zajedno u budućnost!“ na području šibenskog arhipelaga za mlade smanjenih mogućnosti. Program je jedna od niza aktivnosti namijenjena mladima iz cijele Hrvatske u sklopu dvogodišnjeg projekta „Osnaživanjem mladih za bolju budućnost“ sufinanciranoga iz Europskog socijalnog fonda. Aktivnost je u potpunosti financirana iz projektnog budžeta, a pravo na sudjelovanje imaju mladi od 18 do 29 godina.

U sklopu programa iskustvenog učenja na jedrilici, polaznici će steći vještine odgovornosti, samopouzdanja, timskog rada, organizacijskih sposobnosti i radnih navika koje su važne za zapošljavanje. Tijekom jedrenja pripremat će se i za ispit za voditelja brodice B kategorije na koji će izaći zadnjeg dana programa. Voditelji programa školovani su skiperi i certicifirani Outward Bound instruktori. Broj polaznika je ograničen, a mjesta su primarno namijenjena mladima koji su nezaposleni, nisu u sustavu obrazovanja niti osposobljavanja, korisnici su sustava socijalne skrbi i/ili sniženog su socio-ekonomskog statusa.

Program jedrenja dio je dvogodišnjeg projekta „Osnaživanjem mladih za bolju budućnost“ čiji je cilj unapređenje vještina i kompetencija mladih diljem Hrvatske. Projekt osim ove aktivnosti obuhvaća i programe prevencije nasilja, razvoja socijalnih vještina i socijalnog poduzetništva, razvoja vještina zapošljivosti i profesionalnih kompetencija te radionice mobilnosti za mlade kroz EU fondove.

Outward Bound Croatia organizacija je koja se od 2005. godine u Hrvatskoj bavi doživljajnom pedagogijom i iskustvenim učenjem u prirodi, te godišnje uključuje preko tisuću polaznika u svoje aktivnosti. Dio je međunarodne mreže organizacija outdoor edukacije Outward Bound International prema čijim sigurnosnim standardima djeluje – stoji u obavijesti Outward Bound.

M. K.

Novalja.coom