Lika nekretnine

Čak i sadnice voćaka kradu

Objavljeno: 25.03.2019

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (22. – 25. ožujka) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, četiri prometne nesreće i tri narušavanja javnog reda i mira.

Noću 23./24. ožujka u Otočcu je nepoznati počinitelj provalio u  prostorije poduzeća sa sjedištem u Otočcu, iz kojih je ukrao novac, hidraulične pumpe i za sada neutvrđenu količinu raznoga sitnog inventara, nakon čega je s osobnog automobila ukrao dvije registarske pločice.

Noću 23./24. ožujka u Prvan Selu je nepoznati počinitelj s njive ukrao 50 sadnica šljive, u vlasništvu 60-godišnjeg Perušićanina.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnomu državnomu odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice, Otočca i Senja.

U petak su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske na autocesti proveli pojačani nadzor prometa. Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđena su 22 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega četiri prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su ukupno 82 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je noćas na autocesti kod čvora Gornja Ploča, (1.64 g/kg) kod 41-godišnjeg Hrvata. On je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a s obzirom da je isti recidivist u počinjenju prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, biti će uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud.

PU ličko-senjska

Novalja.coom