Lika nekretnine

Srbijanska Politika tako olako širi neistine

Objavljeno: 26.03.2019

Srbijanske novine Politika objavile su u ponedjeljak kako su se 'sirene za zračnu opasnost, prvi put u Europi poslije Drugog svjetskog rata, oglasile u tadašnjoj Jugoslaviji 24. ožujka 1999. godine u 19:41'. Za političkog analitičara Davora Gjenera riječ je o očitom povijesnom revizionizmu te da velik dio srbijanske javnosti ne želi znati što je JNA činila u zemljama koje su nekoć bile dio Jugoslavije.

U razgovoru za portal Direktno Gjenero ističe da postoje mnogi koji imaju perspektivu da je Srbija nedužna i žrtva "pomahnitalih ustaša iz NATO-a"

"To je njihova perspektiva. Nigdje drugdje nije bilo rata i oni su potpuno nevini stradali od NATO-a. Njima je potpuno nejasno da je zračna intervencija provedena kako bi se spriječio genocid na Kosovu koji su pripremili i krenuli izvršavati. Velik dio srbijanske javnosti ne zna i ne želi znati za zločine počinjene na Kosovu. Paradoksalno je da tako misle, a činjenica je da je u ratu na Kosovu bilo 12.000 žrtvi, a svega dvije tisuće su Srbi", rekao je Gjenero.

Gjenero: Omjeri žrtava sve govore

Kako tvrdi Gjenero, oni uporno o Srbima pričaju kao o 'žrtvama rata', a brojke jasno upućuju na drugo.

"U Hrvatskoj je omjer svih žrtava jedan prema dva. U Bosni i Hercegovini su Hrvati i Bošnjaci nerazmjerno zastupljeniji među žrtvama, Kosovo je najilustrativniji omjer. U Hrvatskoj ste imali uništavanje objekata pod zaštitom UNESCO-a. Dubrovnik, šibenska katedrala... Imate potvrđeni genocid u Srebrenici i nepotvrđeni u Vukovaru i Škabrnji. Imali ste pripremljeni genocid nad Albancima na Kosovu. Jedna uska povjesničarska elita je toga itekako svjesna, ali javnost u Srbiji to ne sagledava", zaključio je Gjenero.

Direktno.hr

Novalja.coom