Lika nekretnine

"Lagum od neba do zemlje" - posebna senjska suradnja na 2. SIS-u

Objavljeno: 26.03.2019

U sklopu ovogodišnjeg 2. Senjskog interdisciplinarnog simpozija: Dragi Novače! najavljena je posebna senjska suradnja. Senjski interdisciplinarni simpozij u suradnji sa senjskim olujnim momcima iz Storm Chasing Teama Senj priprema pravi filmsko-fotografski specijal naziva Lagum od neba do zemlje.

Naime, u sklopu prvog dana Simpozija (26. travnja 2019.) s početkom u 18,00 sati u Domu kulture senjskoj će se javnosti predstaviti izložba fotografija senjske bure Storm Chasing Teama Senj upotpunjena kolažem burovitih dijelova senjske književnosti, odabranih prema tematskom načelu.

No, to nije sve. Simpozij će biti prilika i da se po prvi put prikaže dokumentarni film Bura posvećen fenomenu senjske bure redatelja Bernarda Pötschera (Austrija).

Sve je i dalje u znaku Vjenceslava Novaka jer ipak je on sam zaslužan za naslov ovoga senjskog specijala. On potječe iz Novakova romana Posljednji Stipančići i jednog od njegovih majstorskih opisa senjske bure!

Ah, bura, moja gospođice! Ne možete gradom nikamo nego da se rukama hvatate zida. A na moru, bog sačuvaj, lagum od neba do zemlje.

Ana Vukelić, prof. / SIS, Storm Chasing Team Senj

Novalja.coom