Lika nekretnine

Antistresne mačke

Objavljeno: 29.03.2019

OTOČAC – Nije lako ići ukorak sa svijetom, nije. Jer ne radi se o koraku, koračanju, ma to se pretvorilo u pravi trk, trku, moglo bi se kazati i u svojevrsni sprint. Pa tko koliko izdrži. Oni koji ustraju i uspiju, nema odmora, treba biti spremna za nove izazove s tim svijetom da bi se išlo ukorak.

Evo, tako neka poduzeća odlučila ići ukorak sa svijetom. I krenuli od – mačaka. Da, da, mačaka, pravih mačaka, onih s četiri noge i repom. Čuli odgovorni u tim poduzećima kako sa svijetom ide ukorak varaždinska Čistoća, nabavili oni hrpu mačaka lutalica i lijepo ih porasporedili po svim kancelarijama, od direktorove pa nadalje. Mačke se privikle, lijepo im je, toplo im je, hrane ih bolje nego sebe. Čak su se toliko osmjelile da se izležavaju na radnim stolovima. Psiholozi vele da je to dobro, da one, mačketine, šire pozitivnu vibru, pa kad direktor dospije u kakvu šizu, malo pomilki mačku i odmah mu stres splasne. I može osvježen na nove radne zadatke. Dakle, mačke služe da se ljudski potencijali iskoriste do maksimuma. Ekonomski opravdano. A tek šefica računovodstva, da joj nije mačke, ta tko zna što bi s njome bilo. Jedino čistačica, hm, ona se mačkama ne raduje, za istu plaću posipati lugom i čistiti…

I zato se već uvelike nosaju košarice, polažu u njih dušeci da bi mačkama bilo udobno. Kupljene su i zdjelice za hranu i vodu, češljevi za četkanje i druga potrebna rekvizita. Sve je pripravo, samo ne nahvataju mačaka. A ima ih. Potom u medije poslati svijetu drugu sliku o sebi.

M. K.

Novalja.coom