Lika nekretnine

Vera Magdić Bižanović - državna odvjetnica u ŽDO Karlovac

Objavljeno: 30.03.2019

OTOČAC – Evo, i to se događa, u zadnje vrijeme nas zaplahuju samo dobre vijesti o našim ljudima koji su, kako bi naš narod rekao – vancirali. Za one koji možda taj pojam dobro ne razumiju, to znači da su u svojoj karijeri ili položaju napredovali, da su postavljeni na neko više ili visoko, odnosno značajno mjesto. Jedna od tih je državna odvjetnica Vera Magdić Bižanović, rođena Otočanka i Gačanka. Jučer je u DORH-u dala pred glavnim državnim odvjetnikom u Zagrebu prisegu jer ju je Državno-odvjetničko vijeće imenovalo u srijedu za županijsku državnu odvjetnicu u Karlovcu (samo radi relacija, županijskih državnih odvjetništava je tek 15 u cijeloj Hrvatskoj). A to prevedeno znači da je Magdić Bižanović postala šefica državnim odvjetnicima na području Karlovačke i Ličko-senjske županije. Visoka je to pravosudna dužnost, gotovo pa da se ne sjećamo da je itko iz našeg kraja bio imenovan na takvu poziciju.

Vera Magdić Bižanović je „dijete“ DORH-a. Iako svoj radni vijek nije započela u ovoj instituciji (kraće vrijeme je bila zaposlena u otočkom Centru za socijalni rad), ubrzo je dobila namještenje u državnomu odvjetništvu i to kao državna odvjetnica (nekada se to zvalo javni tužitelj) u Općinskomu državnom odvjetništvu u Gospiću. I to pet punih mandata (po četiri godine). U zadnjem kvartalu lanjske godine povjeren joj je i šesti mandat, da bi se javila na natječaj i upražnjeno mjesto državnog odvjetnika u Županijskomu državnomu odvjetništvu u Karlovcu i bila izabrana na mandat od sljedeće četiri godine.

Kako se moglo doznati iz DORH-a, odvjetnica Magdić Bižanović je jedna od onih odvjetnika s najdužim državno-odvjetničkim stažem u Hrvatskoj, ako ne i s najdužim. Veliko je to priznanje ne samo njoj kao odvjetnici, nego se slobodno može kazati i samomu Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću, gdje je do sada radila.

Kako smo doznali od gospođe Magdić Bižanović, novi posao i novi izazovi počinju već u ponedjeljak, nije varalica već prava pravcata istina.  

M.K.

Novalja.coom