Lika nekretnine

Udruga branitelja Uskok Senj pri kraju s radovima uređenja Lipice

Objavljeno: 01.04.2019
U nepunih godinu dana postojanja u gradu podno Nehaja Udruga branitelja Uskok Senj aktivno sudjeluje u mnogim aspektima javnoga i društvenoga života. Kontinuirano obilježava obljetnice i datume važne za samostalnost i suverenitet Republike Hrvatske na području grada Senja i šire, organizira i suorganizira promocije knjiga, predavanja, tribine te manifestacije na razini Grada, aktivno prati i oglašava javne pozive Ministarstva branitelja kako bi što veći broj građana-branitelja dobio informacije na vrijeme te se zalaže za poboljšanje društvenoga i psihosocijalnoga statusa branitelja. 
 
U skladu sa svojim bogatim društvenim aktivizmom, vrijedni članovi Udruge Uskok već neko vrijeme marljivo rade na obnovi svojega sjedišta u Kuli Lipici u Senju.  Radove su započeli uređenjem i opremanjem ureda kako bi sjedište Udruge bilo otvoreno i dostupno svima svaki radni dan od 10,00 do 12,00 sati. 
Nakon toga krenulo se u radove saniranja krova koji prokišnjava, a zatim i betoniranja prizemlja. Grubi su radovi tako pri kraju, a članove još očekuju keramičarski radovi i uređenje sanitarnog čvora. 
 
Usporedno sa svim poslovima koje iziskuje postojanje i vođenje Udruge, članovi aktivno pomažu i uređenju Doma u Krivom Putu, a rado se odazivaju i na akcije čišćenja okoliša.
 
Senjski „uskoci“ tako pokazuju kako im ništa nije teško te pružaju pravi primjer djelovanja u svojoj sredini. 
U 2019. pripremaju još bogatiji plan aktivnosti, a sve novosti možemo pratiti na stranici: https://web.facebook.com/udrugauskoksenj/
 
A. V. / Foto: UBUS
 
Novalja.coom