Lika nekretnine

Čuvajte se policije od ponoći do ponoći

Objavljeno: 02.04.2019

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske 3. travnja (srijeda) provodit će se cjelodnevni nadzor kretanja brzine vozila

I ove godine, temeljem Plana organizacije TISPOL- mreže prometnih policija država Europe održat će se 24-satni nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske.

Kako brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama. Prema statističkim pokazateljima za 2018. godinu, od ukupno 317 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 158, odnosno 49,8 posto poginulo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Stoga će se sutra cijeli dan, od ponoći do ponoći, na području svih policijskih uprava, pa tako i na području Policijske uprave ličko-senjske provesti kontinuirani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.

Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenima mjestima, izvan naselja i na autocestama. Svaka policijska uprava pozvala je građane da predlože lokacije za nadzor brzine te su odabrane one najpogodnije. Koristit će se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika. Kako bi se pokrio što veći teritorij, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata.

PU ličko-senjska

Novalja.coom