Lika nekretnine

Policija i antiteroristička jedinica spašavali migranta koji je pao sa stijene

Objavljeno: 03.04.2019

GOSPIĆ - Policijski službenici Postaje granične policije Korenica, pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko i tim Hitne medicinske pomoći spasili su teško ozlijeđenog muškarca na Plješevici.

Sinoć u 20.55 sati policijski službenici Postaje granične policije Korenica su prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija na makadamskomu putu u mjestu Šeganovac uhvatili dva muškarca bez osobnih dokumenata, a koji su tom prilikom izjavili da se u šumskom predjelu planine Plješevica, iznad naselja Šeganovac, nalazi muškarac koji se teško ozlijedio padom sa stijene. O svemu je odmah obaviještena i Hitna medicinska pomoć iz Korenice te se krenulo u potragu za osobom.
 
Policijski službenici Postaje granične policije Korenica, pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko i tim Hitne medicinske pomoći su nakon nekoliko propješačenih kilometara na opisanomu mjestu zatekli ozlijeđenog muškarca koji je ležao na tlu. Pružena mu je prva pomoć, a potom su ga na nosilima donijeli do prve pristupačne ceste gdje ih je čekalo vozilo Hitne medicinske pomoći. Nakon pregleda u Općoj bolnici u Gospiću utvrđeno je kako je teže ozlijeđen te je na daljnje liječenje upućen u KBC Rijeka, gdje je i zadržan.
 
S obzirom da je utvrđeno da su svi muškarci nezakonito prešli državnu granicu, u tijeku utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu.

PU ličko-senjska

Novalja.coom