Lika nekretnine

U ŽK Otočac započela dvodnevna edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi

Objavljeno: 04.04.2019

OTOČAC – Danas je u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac započela dvodnevna edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi. Organizator ove edukacije je Hrvatska gorska služba spašavanja i Hrvatska gospodarska komora. Odaziv je bio velik, 34 polaznika je pokazalo interes, moglo bi se reći iz cijele Hrvatske, dakle došli su iz Ličko-senjske županije, Zadra, Rijeke, Viškova, Varaždina, Sesveta, Severina na Kupi, Lošinja, Zagreba, Rakovice …

U ime HGSS-a edukaciju će danas provesti Mladen Mužnić i Željko Arnautović, a bit će riječi o meteorologiji, sigurnom vođenju grupa na izlete i ture, procjeni situacije i organizacije akcije zbrinjavanja i spašavanja, orijentaciji i kartografiji, svemu onome što organizatore i korisnike turističkih sadržaja u prirodi može zadesiti.  

Tijekom sutrašnjeg dana Dubravko Butala i dr. Borislav Aleraj će govoriti o opasnostima u prirodi i prvoj pomoći, a na kraju će biti organizirana radionica davanja prve pomoći te vježbe scenarija prve pomoći.

Denis Lončar, direktor Velebit Aktivnosti j.d.o.o. iz Otočca, kao član Zajednice pustolovnog turizma Hrvatske gospodarske komore, upoznao je nazočne s tom Zajednicom, koristi koji svaki od članova može od toga imati, odnosno svekolikoj podršci Hrvatske gospodarske komore u toj aktivnosti, pozvavši sve one koji po zakonu ne moraju biti članovi komore da se učlane i tako dobiju komorsku podršku.

M. K.

Novalja.coom