Lika nekretnine

Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Objavljeno: 05.04.2019

GOSPIĆ - U Gospiću obilježen Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju.

Opća skupština Ujedinjenih naroda je u prosincu 2005. godine donijela Rezoluciju o pomoći u protuminskom djelovanju kojom se 4. travnja proglašava Međunarodnim danom svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju.
 
To je učinjeno zbog ogromnih humanitarnih i razvojnih problema koje uzrokuje prisustvo mina i eksplozivnih ostataka rata, što ima ozbiljne i dugoročne socijalne i ekonomske posljedice za stanovništvo zemalja ugroženih minama i eksplozivnim ostacima rata i ozbiljne prijetnje koje mine i eksplozivni ostaci rata predstavljaju za sigurnost, zdravlje i živote lokalnog civilnog stanovništva.
 
Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju obilježila je danas i Policijska uprava ličko-senjska zajedno sa Službom za civilnu zaštitu Gospić i Hrvatskim crvenim križem Gradskim društvom Gospić.
 
Kroz edukativne postave u osnovnoj školi dr. Jure Turića u Gospiću nastojalo se senzibilizirati djecu osnovnoškolskog uzrasta na još uvijek prisutnu minsku opasnost, kako ju izbjeći i kako postupiti ukoliko se nađu u minskom polju, a sve kako bi se postigao konačan cilj, sprječavanje ozljeda i smrtnosti.
 
Također se nastojalo minorizirati moguće tragične ishode proizašle iz nedužne dječje igre, radoznalosti i nedovoljne educiranosti o prisutnim opasnostima.
 
Preventivne aktivnosti nastaviti će se i u Ličkom Osiku, Perušiću, Udbini i Otočcu.

PU ličko-senjska

Novalja.coom