Lika nekretnine

George Soros proglašen krivim!

Objavljeno: 07.04.2019

Globalni milijarder George Soros proglašen je krivim za ilegalno trgovanje na temelju insjderskih informacija u Francuskoj, te mu je izrečena velika novčana kazna od 2,3 milijuna dolara.

Ranije ovog tjedna, britanski Financial Times dodijelio je Sorosu nagradu za “Čovjeka godine” zbog financiranja otvorenih granica i unaprijeđenja njegovog globalističkog programa.

Samo nekoliko dana kasnije proglašen je kazneno odgovornim za prijevaru.

Nakon 14-godišnje istrage, francuski sud je osudio američkog financijera Georgea Sorosa za trgovanje na temelju povlaštenih informacija i kaznio ga novčanim iznosom od 2,2 milijuna eura (2,3 milijuna dolara), koliko su tužitelji rekli da je profitirao od trgovanja, izvjestio je The New York Times.

G. Soros, koji nije bio prisutan u sudnici, presudu je proglasio neosnovanom i rekao da će se žaliti.

Gospodin Soros, vlasnik i predsjednik Sorosovog fonda za upravljanje, jedan je od najbogatijih fondova na svijetu, a vjerojatno i najpoznatiji.

Najpoznatiji je po tome što je napravio ogromne i vrlo uspješne spekulativne oklade na valutnim tržištima i aktivan je na polju opsežne filantropiju, osobito u zemljama istočne Europe. Drugim riječima, on financira “obojene revolucije” diljem EU zemalja.

Tužitelji su optužili g. Sorosa za kupnju udjela u četiri tvrtke u državnom vlasništvu u Francuskoj, uključujući i jednu od vodećih banaka u zemlji, Societe Generale, za svoj fond Quantum Endowment Fund 1988. godine na temelju povjerljivih informacija.

Ulozi su tada iznosili ukupno oko 50 milijuna dolara.

Ekskluzivno.me

Novalja.coom