Lika nekretnine

Studenti Bojama šume obojali tjedan Festivala znanosti

Objavljeno: 12.04.2019

Boje su u fokusu ovogodišnjega Festivala znanosti, koji se održava od 8. do 13. travnja 2019. u svim većim gradovima i nekim manjim sredinama, a zahvaljujući dr.sc. Jasminki Brala-Mudrovčić i dr.sc. Josipu Miletiću s Odjela za nastavničke studije u Gospiću i Odjela za kroatistiku Sveučilišta u Zadru, zadarsko je sveučilište već treću godinu zaredom prisutno u Otočcu.

Program „Boje šume“ obuhvaća svevremensku predstavu „Ježeva kućica“ prema tekstu Branka Ćopića (koju su studenti nastavničkog studija pripremili za djecu vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta i izveli dvaput u Gospiću i jednom u Otočcu ) te nekoliko radionica, među kojima je i edukativna radionica u Gačanskom parku hrvatske memorije koju je vodila prof. Manja Kostelac-Gomerčić.

Program koji se zove „Boje šume“ sasvim logično će završiti u najljepšoj šumi – na Velebitu, i to baš kako je i predviđeno za ovakve kišne dane – razgledanjem muzeja Kuće Velebita u Krasnu.

Zadarsko je sveučilište Festivalom znanosti ove godine obuhvatilo 17 gradova (Benkovac, Bibinje, Gospić, Gračac, Lišane Ostrovačke, Lovrinac, Otočac, Pag, Pakoštane, Perušić, Poličnik, Preko, Sv. Filip i Jakov, Sukošan, Šibenik, Tkon, Zadar) i 3 županije (Ličko-senjska županija, Šibensko-kninska županija i Zadarska županija).

Festival znanosti održan je u Hrvatskoj 17. put u organizaciji British Councila, Tehničkog muzeja Nikola Tesla iz Zagreba i hrvatskih sveučilišta, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

SuZ/M.K.G.

Novalja.coom