Lika nekretnine

Promocija knjige Zločini Jugoslavenske armije i komunistička represija u Lici i gradu Gospiću 1945. godine

Objavljeno: 12.04.2019
16. travnja 2019. godine u Pučkom otvorenom učilištu Milutina Cihlara Nehajeva u Senju s početkom u 19,00 sati održat će se promocija knjige Zločini Jugoslavenske armije i komunistička represija u Lici i gradu Gospiću 1945. godine: Dokumenti, svjedočanstva i grobišta (1944.-1998.) priređivača Blanke Matković i Ranka Topića.
 
Knjiga na oko tisuću stranica donosi mnoštvo dosad neobjavljenih dokumenata o stradanju hrvatskog stanovništva na području čitave Ličko-senjske županije te djelomično Gorskog Kotara u posljednjim tjednima i neposredno nakon završetka Drugoga svjetskog rata.
 
Dokumenti su prikupljeni u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu, Državnom arhivu u Gospiću i Državnom arhivu u Karlovcu, a priređivači zbirke su mr. sc. Blanka Matković, predsjednica udruge Hrvatska družba povjesničara „Dr. Rudolf Horvat“ i doktorandica na Sveučilištu Warwick u Velikoj Britaniji te Ranko Topić, dragovoljac Domovinskog rata  i hrvatski ratni vojni invalid.
 
Knjiga će biti predstavljena između 26. ožujka i 17. travnja 2019. na 21 promociji diljem Hrvatske, uključujući 8 promocija na području Ličko-senjske županije. 
 
 
Hrvatska družba povjesničara Dr. Rudolf Horvat / B. Matković / A. V.
Novalja.coom