Lika nekretnine

Tri krađe, pet prometnih i dva reda i mira

Objavljeno: 15.04.2019

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (12. – 15. travnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, pet prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe:

- 11./12. travnja, u mjestu Županjdol, općina Brinje, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću i gospodarske objekte vlasništvo 70-godišnjeg Zagrepčanina te iz gospodarskog objekta ukrao kosilicu;

- 12./13. travnja, u mjestu Krivi Put, grad Senj, nepoznati počinitelj provalio je u kuću u vlasništvu 71- godišnjeg Senjanina iz koje je ukrao veću količinu krumpira;

- 13. travnja, na odmorištu autoceste na području grada Gospića nepoznati je počinitelj provalio u kamper, iz kojeg je ukrao novčanik s dokumentima i novcem, na štetu 52-godišnjeg Austrijanca.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnomu državnom odvjetništvu  podnijeti kaznene prijave.

Četiri prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (2), Senja i Novalje. Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodila se na području Otočca. U njoj je jedna osoba zadobila teške, a jedna osoba lake tjelesne ozlijede.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tomu periodu utvrđena su 43 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Udbine, te vrijeđanjem i omalovažavanjem službene osobe na području Korenice. Protiv počinitelja će biti podnijet optužni prijedlog nadležnomu prekršajnom sudu.

PU ličko-senjska

Novalja.coom