Lika nekretnine

Biskup Košić: Jesmo li svjesni u kakvom smo ratu?

Objavljeno: 19.04.2019

SISAČKI biskup Vlado Košić predvodio je u četvrtak 18. travnja u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku misno slavlje tijekom kojeg je posvetio ulja za sakramente krštenja, potvrde, bolesničkog pomazanja i sv. reda, javlja IKA, Informativna katolička agencija.

Osvrnuvši se na požar u pariškoj katedrali Notre-Dame biskup se zapitao nije li to znak nestanka kršćanstva u Europi.

"Mnogi se, naime, trude da tako bude. I zato ne čudi što su se mnogi radovali… Perverzno je to, posve neshvatljivo, ali - to je činjenica koju danas moramo imati na pameti. Katolici su najprogonjeniji na svijetu, marginalizirani, a oni su dali identitet i bez katoličanstva nema Europe. Nema ni naše Hrvatske. Koliko smo mi spremni za borbu s tim - možemo slobodno reći: zlim - silama, jesmo li svjesni u kakvom se ratu nalazimo?

Ja prije svega mislim na duhovni rat i borbu koja se vodi, a kojoj se mi možemo suprotstaviti samo ako se oboružamo mačem Duha. A mi, biskupi, svećenici i đakoni, osobe s duhovnim zvanjem, redovnici i redovnice - u toj borbi smo na prvoj crti.

Imajući sve to na pameti, dragi svećenici i đakoni, želim vam svima danas reći veliko hvala. Samo zajednički i u međusobnom povjerenju možemo pobjeđivati u borbi u kojoj se nalazimo. Hvala vam na razumijevanju, na potpori i zajedništvu. Svi smo dužni, u zajedništvu i slozi, činiti sve što možemo za Krista i na dobro Crkve", rekao je biskup Košić, prenosi IKA.

Index.hr

Novalja.coom